Index Pagina Principala Index Principal All 3M.com Site Map

3M Romania este partener al programului national de semnalizare a zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere

27/05/2012

Acest program consta in cresterea vizibilitatii in zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere, denumite si puncte negre. Punctul negru reprezinta un sector de drum cu lungimea de maximum un kilometru, pe care, intr-o perioada de 5 ani consecutivi, s-au inregistart minimum 10 accidente grave de circulatie, soldate cu cel putin 10 persoane decedate sau ranite grav.

3M Romania, reprezentata prin produsele diviziei TSS, este partener al acestui program. Pentru lansarea oficiala a programului, in data de 27 Martie 2012, a fost organizata o conferinta de presa la sediul DRDP Bucuresti (Directia Regionala de Drumuri si Poduri Bucuresti), unde Adrian Craciunescu – CBL al departamentului de Displayuri electronice si Grafica comerciala si Bogdan Zaharia – Sales Supervisor pentru Sistemele de siguranta a traficului 3M, au prezentat programul si importanta semnalizarii zonelor cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere.

Conform datelor oficiale, la nivel national au fost inventariate 138 puncte negre, in care s-au inregistart un numar de 1517 accidente grave, soldate cu decesul a 569 persoane si ranirea grava a altor 1369. De asemenea, in cadrul campaniei de informare a programului, a fost lansata mapa  punctelor negere, care poate fi vizualizata pe site-ul www.hartapunctelornegre.ro. Prin intermediul acesteia, publicul larg va putea vizualiza pozitiile punctelor negre existente la nivel national si va putea gasi informatii statistice despre numarul accidentelor grave de circulatie si cauzele de producere ale acestora.

In procesul de dezvoltare a indicatoarelor rutiere, sunt folosite materiale 3M astfel: partea de fundal a indicatorului este realizata cu Diamond GradeTM DG3 Fluorescent iar literele sunt realizate cu ScotchcalTM 80-12.

Acest program are in vedere cresterea notorietatii produselor 3M in domeniul sigurantei traficului prin furnizarea de materiale de calitate si, in acelasi timp, arata responsabilitatea sociala a companiei prin adresarea unei problem critice pentru Romania.

Harta punctelor negre, siguranta traficului, accidente rutiere