Preskočite na primarnu navigaciju Preskočite na navigaciju stranice Preskočite na glavni sadržaj All 3M.com Site Map

Transport

3M folije prikladno su rješenje za vlakove i plovila.

Transport

Sigurnosne potrebe u transportu

Transport, posebice vlakovi, brodovi i ostala plovila predstavljaju poseban izazov kada je u pitanju njihova zaštita folijama.

Posebice kod vlakova grafiti i vandalizam su česti i skupi problem. 3M folija djeluje kao zaštitni sloj. Nakon crtanja grafita s trajnim markerom ili bojom u spreju folija se može ukloniti i zamijeniti- a staklo ostaje netaknuto.

3M folija za zaštitu i sigurnost također može pružiti zaštitu od bačenih predmeta od strane nesavjesnih ljudi na putujuće vlakove, držeći razbijeno staklo zajedno, štiteći putnike od letećeg razbijenog stakla i samog bačenog predmeta.

U slučaju nesreće u kojoj bi se staklo moglo razbiti 3M folije mogu osigurati cjelovitost stakla; prilikom razbijanja stakla otvor se neće proširiti, odnosno putnici neće moći ispasti kroz prozor.

Transport

Zaštita od sunčeve topline

Temperatura u kabini vozila važna za vlakove, još je kritičnija za brodove zbog izravne i često neprekidne izloženosti suncu.

3M folije za zaštitu od sunčeve topline pružaju udobnost putnicima i radnicima u vlakovima ili plovilima kontrolirajući temperaturu kroz refleksiju i zadržavanje topline. Takva tehnologija dovodi do uštede energije. Klimatizacija i grijanje vlakova i plovila se smanjuje iz razloga što folije tijekom ljeta odbijaju toplinu a tijekom zime je zadržavaju što boravak unutar kabina čini udobnim u svako godišnje doba. 3M folije također smanjuju ukupne troškove struje i grijanja.

Koristeći svoja svojstva sjenčanja i refleksije 3M folije mogu smanjiti blještavilo što čini boravak na vlaku ili plovilu ugodnijim i opuštenijim.

Namještaj i ostali dodaci interijera su također pod rizikom od izbljeđivanja jer se nalaze pod direktim utjecajem UV zraka. 3M folije smanjuju štetan utjecaj UV zraka i do 99.9% te tako sprječavaju izbljeđivanje namještaja.

Transport

Ostale potrebe transporta

Ostali važni faktori koji bi se trebali uzeti u obzir kod odabira folija su iskustvo kupaca te problemi gore navedeni u skladu sa zakonom. Od iznimne važnosti za inžinjere, vlasnike brodova i vlakova biti će mogućnost prilagodbe 3M folija kako izgledom tako i sigurnosnim svojstvima posebno ako je udio vlasništva ili upravljanje imovinom u državnom vlasništvu. Kontaktirajte 3M stručnjaka kako bi saznali više o tome.

Djelujte odmah! Iskoristite prednosti 3M folija za stakla! Kontaktirajte nas