Preskočite na primarnu navigaciju Preskočite na navigaciju stranice Preskočite na glavni sadržaj All 3M.com Site Map

Tvrtka Ford Motor unapređuje udobnost svojim zaposlenicima te smanjuje troškove energije koristeći 3M folije.

31/05/2012

Nazad na: Studije slučaja

Izazov za tvrtku Ford Motor je održavanje ugodne temperature za zaposlenike tijekom cijele godine u svojem 40 godina starom sjedištu od 12 gotovo u cijelosti staklenih katova u Detroitu. Zbog odsjaja sunca zaposlenicima je teško vidjeti ekran računala.

Nakon 40 godina pokušavanja raznih načina kontrole temperature u zgradi, Fordov problem je rješen kada je ovlašteni zastupnik za 3M folije postavio 3M Silver foliju na svaki od 3.083 prozor zgrade.

Ovlašteni prodavač 3M-a pokrio je folijom više od 83.000 četvornih metara stakla, a zbog stručnosti i učinkovitosti iskusnih 3M radnika, projekt je završen šest tjedna prije roka.

REZULTATI

Dok je najvažniji rezultat bio poboljšana udobnost za svoje zaposlenike, Ford kaže da tvrtka sada uživa u blagodatima smanjenja potrošnje energije, što dovodi do uštede procjenjenih 57.000 $ godišnje.

Prije instalacije folija, u vrućim ljetnim danima Ford bi mogao ohladiti zgradu ne niže od 27 stupnjeva. Sada, čak i na 32-stupnja, temperatura zgrade ostaje na udobnih 22 stupnja.

Tvrtka također uživa u blagodatima zgrade poboljšanim izgledom i smanjenjem odraza na zaslonima računala. Na primjer, u sobi za trgovanje Fordovi zaposlenici nisu mogli rastvoriti svoje zavjese više od sedam godina, jer je zbog sunca bilo teško vidjeti ekran računala. Sada ti isti zaposlenici uživaju u pogledu prema van tijekom radnog vremena.

3M RAZLIKA

Ford je imao tri ponude, ali samo je jedna bila od ovlaštenih 3M distributera. "Oni su vidjeli naš rad prije, a i svidjela im se ideja o korištenju 3M proizvoda, jer naši proizvodi imaju veliki ugled", kaže Roeder. "To je pridonjelo odabiru i prodaji 3M folija, jer Ford je znao da će 3M stajati iza svojih usluga i proizvoda."

 

Nazad na: Studije slučaja