Preskočite na primarnu navigaciju Preskočite na navigaciju stranice Preskočite na glavni sadržaj All 3M.com Site Map

3M Night Vision folija štedi energiju i pospješuje pogled na L.A. Skyscraper

31/05/2012

Nazad na: Studije slučaja

U 62 priče, AON Center u Los Angelesu jedna je od svjetskih najviših zgrada. Izgrađen 1974 godine AON Center zaštićen je folijama od vrha do dna. Za kontrolu sunčeve topline i odraza, uprava je foliju za stakla stavila u kasnim 1980-ima. No iako je folija poboljšala energetsku učinkovitosti, većina folija u to vrijeme imala je jednu ozbiljnu manu - s vremenom su stjecale nepoželjnu ljubičastu nijansu. Gotovo dva desetljeća kasnije, AON centar mijenja svoje folije.

Motivirani za povećanje energetske učinkovitosti i iskorištavanje nove ponude očuvanja energije operativni menadžer David Thompson pozvao je na natjecanje dva konkurentska distributera folija za stakla na sudjelovanje u neformalnom ispitivanju svojstava. Harry Stallmach, vlasnik ADEC, Inc, ovlašteni distributer 3M folija, i njegov konkurent postavili su na dio zgrade svoje folije. Inžinjeri građevine tada su mjerili temperaturu unutar prostora u periodu dužem od dva mjeseca.

3M folija za stakla nadmašila je na natječaju konkurentsku foliju u oba segmenta: energetske učinkovitosti i cijene", kaže Thompson. "Osim toga, Zavod za vodu i struju želio je visoku propusnost vidljive svjetlosti. 3M Night Vision folija pružila je uz energetsku učinkovitost i svojstva koja smo htjeli."

"Često su folije s najvećom kontrolom sunčeve topline i blještavila tako reflektirajuće da je teško vidjeti kroz njih, pogotovo noću", kaže Stallmach. "Night Vision folija blokira sunčevu toplinu do 59 %, a UV zrake do 99 %, te smanjuje odsjaj za 72 %, što je čini jednom od najboljih folija u industriji. I kada se nalazite unutar zgrade, folija ima nisku reflektivnost što daje jasan pogled prema van, važan faktor kada ste u LA-u." Ista tehnologija koja sprječava refleksiju također održava stabilnost boje folije Night Vision, osiguravajući da se boja neće promijeniti.

REZULTATI

Preliminarni rezultati pokazuju da će AON Centar ostvariti godišnje uštede energije više od 200.000$. Kombiniranjem tih ušteda s energijom, Thompson očekuje da će povrat uloženog novca u projekt biti nadoknađen u manje od dvije godine. "Mi smo sada u mogućnosti postići ugodnu temperaturu unutar zgrade koristeći samo vanjski zrak kroz više mjeseci u godini", kaže on. "A za zaista vrućih ljetnih dana smo u mogućnosti rashladiti prostore manjim brojem klimatizacija što dovodi do značajne uštede." Ostali rezultati uključuju manje pritužbi okolnih stanara, pozitivne povratne informacije o ljepšem pogledu - čak i noću. Iako su svojstva 3M folije bile ključni razlog odabira, Thompson kaže da je bio impresioniran potporom koja je došla iz 3M korporativnih ureda: "3M se stvarno iskazao. Night Vision folija bila je novi proizvod, a tvrtka 3M je htjela biti sigurna da smo dobili sve informacije koje su nam bile potrebne. Oni su čak doveli osobu iz 3M tvrtke koja je izumila tehnologiju izrade folija kako bi nam pokazali kako folija zaista funkcionira. Bilo je to mnogo više nego što smo očekivali ", a i postignut je značajan napredak u vanjskom izgledu zgrade.

3M RAZLIKA

Iako su svojstva 3M folije bile ključni razlog odabira, Thompson kaže da je bio impresioniran potporom koja je došla iz 3M korporativnih ureda: "3M se stvarno iskazao. Night Vision folija bila je novi proizvod, a tvrtka 3M je htjela biti sigurna da smo dobili sve informacije koje su nam bile potrebne. Oni su čak doveli osobu iz 3M tvrtke koja je izumila tehnologiju izrade folija kako bi nam pokazali kako folija zaista funkcionira. bilo je to mnogo više nego što smo očekivali ",

 

Nazad na: Studije slučaja